Relieken in Catharijne Convent 

In het kader van de tentoonstelling 'Relieken' in het Catharijne Convent in Utrecht, wordt er aandacht besteed aan E E U W I G H E D E N op de site: www.catharijneverhalen.nl onder 'mijn reliek'.

E E U W I G H E D E N

Vitrinekast theater Odeon

Vanaf begin oktober 2018 is EEUWIGHEDEN te zien in de kast in de voyer van Theater Odeon in Zwolle.

 

 

Retroperspectief Expositie beeldhouwers 5 t/m 15 juli 2018

De klas van 1988- na dertig jaar weer samen

In het kader van de Artez finals 2018 exposeert de afstudeerklas Beeldhouwen van 1988 bij Giel Broerenkerkplein 13-15 te Zwolle

Di- vrij 11.00-21.00 uur

Za 11.00-18.00 uur

Z0 11.00-17.00 uur

Tentoonstelling Yoga collages 2018

'De Poort' in Groesbeek

In de maanden januari t/m medio maart 2018 zullen vele yoga collages te zien zijn in conferentieoord 'De Poort' te Groesbeek. De werken zijn tijdens openingsuren te bezichtigen. Wenskaarten zijn te koop in de winkel van 'De Poort' gedurende de tentoonstelling.

 

Papier kunst in Schouwburg Odeon

December 2017 en juni 2018

De komende maanden is er papierwerk van mij te zien in de schouwburg, temidden van alle ontwerpen van Zwolsfabrikaat. Heb je vragen of opmerkingen. Laat het mij weten.

 

Deelname 'Kunst aan de vaart' in Assen

9 en 10 september 2017 van 11.00-17.00 uur

Tijdens de kunstroute Kunst aan de Vaart zullen enkele beelden van papier te zien zijn. Locatie adres: Vaart nr. 50 in Assen Wees welkom!

Nieuw werk:

Augustus 2017

Nu ook mannelijke silhouetten in de serie 'Yoga ásanas in papier'. Dit keer het papier zelf geschept . 

 

 

 

Yoga kunst 

Haags Yogacentrum in Den Haag

Vanaf 18 augustus tot 12 november 2017 zijn mijn papiercollages met yoga ásanas te zien in het Haags Yogacentrum in Den Haag. Voor meer info: www.haagsyogacentrum.nl

'Kunst om Dalfsen' 6 en 7 mei 2017

Papierkunst en gedenkobjecten

'Geschiedenis is niet wat er gebeurd is, geschiedenis is wat mensen zich herinneren'   Jan Blokker

Zaterdag 6 en zondag 7 mei tijdens de kunstroute 'Kunst om Dalfsen'zullen de eerste schetsen te zien zijn van E E U W I G H E D E N.

E E U W I G H E D E N is een samenwerking van edelsmid Maartje Trooster en mij. Toevertrouwd materiaal van nabestaanden wordt getransformeerd tot een gedenkobject of kunstobject, als zichtbare herinnering. Documenten, notities, handschrift, materiaal uit de tuin, trouwringen en ander goud en zilver uit een erfenis worden samengebracht in zorgvuldige afstemming met de opdrachtgever. Nieuwsgierig? Tijdens de kunstroute  zijn Maartje en ik aanwezig om uitleg te geven. Kunstpunt 26 bij Door Edelsmeden en kwekerij Coen Jansen, Ankummer Es 13 a te Dalfsen.

 

Publicatie in 'Tijschrift voor Yoga' nr 1 2017

Expositie Boekhandel Praamstra te Deventer

Binnenkort verschijnt het nieuwe nummer van Tijdschrift voor Yoga, waarin aandacht wordt besteed aan mijn wenskaarten. Belangstellenden kunnen vanaf heden tot 22 maart 2017 terecht bij Boekhandel Praamstra in Deventer om enkele originele papiercollages te zien. De papiercollages en wenskaarten zijn daar te koop gedurende de expositie. Andere verkooppunten: Boekhandel van de Velde in Leeuwarden; Natuurvoedingswinkel De Koehoorn in Zutphen; Zusje van licht in Zwolle; Sundrymoves in Deventer; De Zwanenhof in Zenderen; Infnti Amsterdam (of via deze site)

Yoga les in het buitengebied tussen Dalfsen en Heino

M.i.v.januari 2017

Met ingang van januari 2017 geef ik op de donderdgaochtend van 8.30-9.45 uur een Hatha yogales in de Lentheschool (tegenover de Witte Gans) Heb je belangstelling, geef je dan op voor de komende periode die loopt van januari tot juli 2017. Een yogales kost €12,50. Bij mooi weer geef ik buiten les. Voor vragen kun je mij bellen of mailen.

 

Serious Request

Yoga les in het teken van.....

Vrijdag 16 december van 19.00- 20.15 uur is er een extra yoga les in het klooster waarvan de opbrengst naar Serious Request gaat. Dit jaar gaat het geld naar het Rode Kruis om kinderen met een longontsteking te helpen.

Je bent van harte welkom. Opgave: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Yoga kunst

Verkoop wenskaarten yoga houdingen en originelen

6 november op het Yoga congres van Samsara Yoga Opleiding gestaan met de yoga wenskaarten en enkele originele yoga collages waaronder dit nieuwe werk met het ohm teken. 

alt

Een persoonlijk portret van een overleden yogadocent

Tijdens de tentoonstelling 'Yoga Ásanas in papier' die in het voorjaar te zien was bij Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte in Bilthoven, hing een papiercollage van een zittende vrouw in meditatiehouding. Dit werk bracht Marjolijn op het idee, om mij de opdracht te geven een papiercollage te maken van haar overleden man. Hij was yogadocent en had een grote liefde voor de natuur. Met materiaal uit zijn tuin heb ik het papier geschept, waarmee ik de uitsnede van zijn silhouet heb gemaakt. Marjolijn zegt hierover: 'Het is een mooi portret geworden. Voor de intimi heel herkenbaar en voor anderen gewoon een mooi kunstwerk".

alt

INFNTI AMSTERDAM

Yoga collages /Yoga kunst

Enkele yoga collages zijn van eind juli tot eind augustus te zien bij INFNTI aan de Haarlemmerdijk 169

in Amsterdam. Meer info over de winkel met yoga kleding en artikelen: www.infnti-lifestyle.com

 

 

Juli 2016

Mooi artikel op de site van paradijsvogels over mijn papierwerk.

http://www.paradijsvogelsmagazine.nl/de-magische-details-van-de-natuur-in-papierkunst/

 

alt

Expositie Yoga Ásanas in papier

Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte in Bilthoven

Van 18 mei tot 2 juli 2016 zullen 22 papier collages van mij te zien zijn op Saswitha in Bilthoven. De expositie is toegankelijk voor alle docent leerlingen van de opleiding en voor overig publiek (buiten lesuren) in overleg met het secretariaat van Saswitha. Wenskaarten van vijf papiercollages zijn tot en met de diplomauitreiking van Saswitha (2 juli) te koop bij het secretariaat (Natasja). Op 20 mei verkoop ik de kaarten tijdens het Yoga congres voor docenten van VYN in Elspeet. (meer info zie kopje 'kaarten' op deze site)

alt 

Cd 'Ontspannen' nu verkrijgbaar

Drie liggende ontspanningen

Op deze cd staan drie liggende ontspanningen door mijzelf ingesproken. Deze cd helpt je om rust en ontspanning te vinden, thuis of op reis. De ontspanningsoefeningen zorgen voor een diepere lichamelijke en geestelijke ontspanning, waardoor je in staat bent om weer op te laden en nieuwe energie toe te laten. De cd kost € 17,50 excl. verzendkosten.

alt

Sivananda Ashram Neyyardam

India maart 2016

Een bijzondere plek waar ik een Sivananda programma heb gevolgd met meditatie, mantra zang en yoga.

alt

Februari 2016 India

Yoga les op de basisschool  in Tanir Palli 

Schoolkinderen van de basisschool van het kleine dorpje Tanir Palli in Zuid India, laten asana's zien die ze geleerd hebben. Wij als nederlandse yogadocenten mochten kijken. De lotuszit werd eenvoudig door alle kinderen gedaan. Wat bijzonder om zomaar een school binnen te lopen en dit te zien.

alt

 

Asana in moerbeipapier 

 

alt