Tentoonstelling Yoga collages 2018

'De Poort' in Groesbeek

In de maanden januari t/m medio maart 2018 zullen vele yoga collages te zien zijn in conferentieoord 'De Poort' te Groesbeek. De werken zijn tijdens openingsuren te bezichtigen. Wenskaarten zijn te koop in de winkel van 'De Poort' gedurende de tentoonstelling.

 

Papier kunst in Schouwburg Odeon

December 2017 en januari 2018

De komende maanden is er papierwerk van mij te zien in de schouwburg, temidden van alle ontwerpen van Zwolsfabrikaat. Heb je vragen of opmerkingen. Laat het mij weten.

 

Deelname 'Kunst aan de vaart' in Assen

9 en 10 september 2017 van 11.00-17.00 uur

Tijdens de kunstroute Kunst aan de Vaart zullen enkele beelden van papier te zien zijn. Locatie adres: Vaart nr. 50 in Assen Wees welkom!

Nieuw werk:

Augustus 2017

Nu ook mannelijke silhouetten in de serie 'Yoga ásanas in papier'. Dit keer het papier zelf geschept . 

 

 

 

Yoga kunst 

Haags Yogacentrum in Den Haag

Vanaf 18 augustus tot 12 november 2017 zijn mijn papiercollages met yoga ásanas te zien in het Haags Yogacentrum in Den Haag. Voor meer info: www.haagsyogacentrum.nl

'Kunst om Dalfsen' 6 en 7 mei 2017

Papierkunst en gedenkobjecten

'Geschiedenis is niet wat er gebeurd is, geschiedenis is wat mensen zich herinneren'   Jan Blokker

Zaterdag 6 en zondag 7 mei tijdens de kunstroute 'Kunst om Dalfsen'zullen de eerste schetsen te zien zijn van E E U W I G H E D E N.

E E U W I G H E D E N is een samenwerking van edelsmid Maartje Trooster en mij. Toevertrouwd materiaal van nabestaanden wordt getransformeerd tot een gedenkobject of kunstobject, als zichtbare herinnering. Documenten, notities, handschrift, materiaal uit de tuin, trouwringen en ander goud en zilver uit een erfenis worden samengebracht in zorgvuldige afstemming met de opdrachtgever. Nieuwsgierig? Tijdens de kunstroute  zijn Maartje en ik aanwezig om uitleg te geven. Kunstpunt 26 bij Door Edelsmeden en kwekerij Coen Jansen, Ankummer Es 13 a te Dalfsen.

 

Publicatie in 'Tijschrift voor Yoga' nr 1 2017

Expositie Boekhandel Praamstra te Deventer

Binnenkort verschijnt het nieuwe nummer van Tijdschrift voor Yoga, waarin aandacht wordt besteed aan mijn wenskaarten. Belangstellenden kunnen vanaf heden tot 22 maart 2017 terecht bij Boekhandel Praamstra in Deventer om enkele originele papiercollages te zien. De papiercollages en wenskaarten zijn daar te koop gedurende de expositie. Andere verkooppunten: Boekhandel van de Velde in Leeuwarden; Natuurvoedingswinkel De Koehoorn in Zutphen; Zusje van licht in Zwolle; Sundrymoves in Deventer; De Zwanenhof in Zenderen; Infnti Amsterdam (of via deze site)

Yoga les in het buitengebied tussen Dalfsen en Heino

M.i.v.januari 2017

Met ingang van januari 2017 geef ik op de donderdgaochtend van 8.30-9.45 uur een Hatha yogales in de Lentheschool (tegenover de Witte Gans) Heb je belangstelling, geef je dan op voor de komende periode die loopt van januari tot juli 2017. Een yogales kost €12,50. Bij mooi weer geef ik buiten les. Voor vragen kun je mij bellen of mailen.

 

Serious Request

Yoga les in het teken van.....

Vrijdag 16 december van 19.00- 20.15 uur is er een extra yoga les in het klooster waarvan de opbrengst naar Serious Request gaat. Dit jaar gaat het geld naar het Rode Kruis om kinderen met een longontsteking te helpen.

Je bent van harte welkom. Opgave: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Yoga kunst

Verkoop wenskaarten yoga houdingen en originelen

6 november op het Yoga congres van Samsara Yoga Opleiding gestaan met de yoga wenskaarten en enkele originele yoga collages waaronder dit nieuwe werk met het ohm teken. 

alt

Een persoonlijk portret van een overleden yogadocent

Tijdens de tentoonstelling 'Yoga Ásanas in papier' die in het voorjaar te zien was bij Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte in Bilthoven, hing een papiercollage van een zittende vrouw in meditatiehouding. Dit werk bracht Marjolijn op het idee, om mij de opdracht te geven een papiercollage te maken van haar overleden man. Hij was yogadocent en had een grote liefde voor de natuur. Met materiaal uit zijn tuin heb ik het papier geschept, waarmee ik de uitsnede van zijn silhouet heb gemaakt. Marjolijn zegt hierover: 'Het is een mooi portret geworden. Voor de intimi heel herkenbaar en voor anderen gewoon een mooi kunstwerk".

alt

INFNTI AMSTERDAM

Yoga collages /Yoga kunst

Enkele yoga collages zijn van eind juli tot eind augustus te zien bij INFNTI aan de Haarlemmerdijk 169

in Amsterdam. Meer info over de winkel met yoga kleding en artikelen: www.infnti-lifestyle.com

 

 

Juli 2016

Mooi artikel op de site van paradijsvogels over mijn papierwerk.

http://www.paradijsvogelsmagazine.nl/de-magische-details-van-de-natuur-in-papierkunst/

 

alt

Expositie Yoga Ásanas in papier

Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte in Bilthoven

Van 18 mei tot 2 juli 2016 zullen 22 papier collages van mij te zien zijn op Saswitha in Bilthoven. De expositie is toegankelijk voor alle docent leerlingen van de opleiding en voor overig publiek (buiten lesuren) in overleg met het secretariaat van Saswitha. Wenskaarten van vijf papiercollages zijn tot en met de diplomauitreiking van Saswitha (2 juli) te koop bij het secretariaat (Natasja). Op 20 mei verkoop ik de kaarten tijdens het Yoga congres voor docenten van VYN in Elspeet. (meer info zie kopje 'kaarten' op deze site)

alt 

Zomergloed

Workshop Ontspanning & Schrijven

Zondag 19 juni 2016 10.00- 16.00 uur op een prachtige plek temidden van de weilanden. Ontspanningsoefeningen worden afgewisseld met eenvoudige schrijfopdrachten. Plaats: Holhuus Lierderholthuisweg 59 in Lierderholthuis. Begeleiding Renée Nieuwenstein en Elsa Visser. Aanmelden voor 5 juni.

alt

Ochtendgloren Yoga in de Kas tijdens 'Kunst om Dalfsen'

Kunst om Dalfsen 7 en 8 mei van 10.00- 17.00 uur

Mijn nieuwe beelden van papier zijn te zien, samen met ander werk van kunstenaars, tijdens de kunstroute op kunstpunt 46. Dit is het terrein van Door Edelsmeden en kwekerij Coen Jansen, Ankummer Es 15 7722 RD Dalfsen. www.kunstomdalfsen.nl

Op 7 mei geef ik voorafgaand aan de tentoonstelling een Ochtendgloren Yoga les in de tuinderskas op Ankummer es 17. Tijd: 8.30-9.30 uur. De les bestaat uit eenvoudige oefeningen en is voor iedereen toegankelijk, ook als je niet eerder yoga hebt gedaan. €10,- (contant) en opgeven is niet nodig. Wees op tijd want we beginnen echt om 8.30 uur. Aansluitend kun je een kop koffie met vers gebakken taart nuttigen bij kunstpunt 46 en rond kijken, om van hieruit de kunstroute te vervolgen. 

alt alt


Ochtendgloren Yoga Dominicanenklooster

23 april en 28 mei 2016

Ochtendgloren Yoga is voor iedereen toegankelijk. Het is een bijzondere ervaring om buiten onder de oude bomen in de kloostertuin te oefenen. De les is van 8.00-9.00 uur. Neem je eigen mat en handdoek mee. Let op! De les gaat alleen door bij goed weer. Plaats: Aan de achterkant van het klooster, vanaf de parkeerplaats links de tuin inlopen. Opgeven is niet nodig. Inhaalmogelijkheid voor de vaste cursisten of €10,-.

Wees welkom en neem gerust iemand mee!

Cd 'Ontspannen' nu verkrijgbaar

Drie liggende ontspanningen

Op deze cd staan drie liggende ontspanningen door mijzelf ingesproken. Deze cd helpt je om rust en ontspanning te vinden, thuis of op reis. De ontspanningsoefeningen zorgen voor een diepere lichamelijke en geestelijke ontspanning, waardoor je in staat bent om weer op te laden en nieuwe energie toe te laten. De cd kost € 17,50 excl. verzendkosten.

alt

Sivananda Ashram Neyyardam

India maart 2016

Een bijzondere plek waar ik een Sivananda programma heb gevolgd met meditatie, mantra zang en yoga.

alt

Februari 2016 India

Yoga les op de basisschool  in Tanir Palli 

Schoolkinderen van de basisschool van het kleine dorpje Tanir Palli in Zuid India, laten asana's zien die ze geleerd hebben. Wij als nederlandse yogadocenten mochten kijken. De lotuszit werd eenvoudig door alle kinderen gedaan. Wat bijzonder om zomaar een school binnen te lopen en dit te zien.

alt

Wenskaarten van yoga houdingen

Vanaf maart/ april 2016 te koop: luxe wenskaarten in een set van vijf kaarten

De wenskaarten zijn gemaakt van een hoge kwaliteit reliefpapier en hebben een bijpassende luxe envelop. De afbeeldingen zijn collages van papier en pastelkrijt die ik gemaakt heb. Op de achterkant van de kaart staat de naam van de houding. Het drukwerk is 100% duurzaam. De originele collages zijn medio mei te zien tijdens een tentoonstelling op Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte te Bilthoven.

 

alt

 

Asana in moerbeipapier (november 2015)

 

alt

Innerlijk pelgrimeren vanuit de stilte.

Mail mij voor meer informatie of meld je aan!

 

alt

alt

Wil je op de hoogte gehouden worden van mijn activiteiten, stuur mij dan een bericht.

Je ontvangt alle aankondigingen van Yoga en ontspanningslessen en creatieve sessies.

 alt

alt

Nieuwe cursus Adem en ontspanning.

In deze lessen wordt er dieper ingegaan op de adembeweging. Versterkende en zuiverende ademoefeningen worden afgewisseld met ademoefeningen die concentratie en innerlijke rust brengen. Voor iedereen die de onschatbare waarde van de adem wil leren kennen.  Data en voorwaarden: zie de flyer hierboven. Er zijn slechts 6 a 8 plaatsen beschikbaar dus meld je op tijd aan. Opgave rechtstreeks via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


 

Tentoonstelling 'Grensloos Kunst Verkennen'.

13 t/m 30 september 2012


 

Ik nodig je uit voor de kunstroute 'Grensloos kunst verkennen'

waarbij voornamelijk nieuwe beelden van mij te zien zullen zijn.

De tentoonstelling is op donderdag t/m zondag geopend van 13 t/m 30 september.

Voor meer informatie en openingstijden kunt u kijken op www.grenslooskunstverkennen.nl

De locatie is Commissieweg 2 7957 ND in de Wijk.

Tegelijkertijd kunt u op dit adres hedendaagse Russische kunst in samenwerking met SPAS Gallery uit St.Petersburg bekijken.

 dsc08808 kb

 

Impressie 'Weg van Kunst'.

 

De tentoonstelling Weg van Kunst in Kampen was een groot succes.

Meer dan 750 mensen hebben de Buitenkerk bezocht.

Hier ziet u een impressie gemaakt door Niels Kater in opdracht van IJssel tv.

http://www.youtube.com/watch?v=vITsC-gowQM&feature=share&list=PLC750CA33C271C37D