kaart  de stille dynamiek web klein

Training 'De stille dynamiek van creativiteit' Yoga voor creatieven:

Het creatieproces heeft alles te maken met het contact met jezelf. Van daaruit begint alles en daar keer je steeds naar terug: een cyclische beweging. Als kunstenaar ben je het instrument of doorgeefluik, van waaruit de creatieve stroom vormt krijgt. Er zijn elementen uit de yogaleer die direct invloed hebben op ons bewustzijn. Zo zijn we in staat om onze toegankelijkheid tot creativiteit te vergroten. Deze training geeft inzicht in de verschillende facetten van het creatieproces en in de kenmerkende eigenschappen van creatieven. Daarnaast ontwikkelen deelnemers een grondhouding van waaruit creativiteit meer diepgang krijgt.  

Creatieve sessies met papier:

Papier is een veelzijdig materiaal. Het kent allerlei structuren en toepassingen. De eigenschappen van papier komen uitgebreid aan bod in de creatieve sessies waarvan het thema in overleg met de opdrachtgever gekozen wordt. Dit varieert van het maken van kostuums van papier tijdens toneeldagen voor docenten in opleiding, tot het maken van een persoonlijk voorwerp in papier, in het kader van een teamdag of een reorganisatie. Belangrijk uitgangspunt is: Plezier met papier!

Training Adem & Ontspanning: 

De traing Adem & Ontspanning is geschikt als kennismaking voor werknemers om bewust te leren ontspannen. Door met aandacht te bewegen en ons te concentreren op de adem, leren we beter te voelen. We komen van alles tegen in ons lichaam en dit geeft informatie. Onbewust vastgehouden spanning in ons lichaam betekent energieverlies. In de training leren we dit herkennen. Wat is stress? Hoe hanteer je stress en hoe buig je werkdruk om naar werkgeluk? De training is ook geschikt als re-integratie voor langdurig zieke werknemers. 

Training Yoga:

In deze training worden toegankelijke yoga houdingen afgewisseld met ontspanningsoefeningen waardoor de deelnemers een complete ervaring aangereikt krijgen. 

Enkele opdrachtgevers:

Stedelijk museum Kampen, Schouwburg Ogterop Meppel, Milton & SelannoDominicanenklooster Zwolle, Katholieke Pabo Zwolle, JP van den Bent stichting, Gemeente Borne, Deltion Akademie Zwolle, Artez Opleiding Docent Theater, Hospice Zwolle.

Referenties:

Ik heb geleerd dat een goede ademhaling na agressie op de werkvloer noodzakelijk is, om het lichaam weer tot rust te brengen. Ik ben mij nu meer bewust van mijn ademhaling en houding. Dit ga ik meenemen in contact met mijn cliënten en mijn omgeving. Teamlid 'JP van den Bent'.

Voor mij zijn yoga en Elsa onlosmakelijk met elkaar verbonden. Elsa is een docente die lesgeeft vanuit haar hart. Met aandacht en toewijding doet zij de yogahoudingen voor en ze laat haar leerlingen ruimte de oefeningen naar eigen kunnen uit te voeren. De ademhaling vormt bij elke oefening een belangrijk onderdeel. Ruim een jaar volg ik nu de yogalessen bij Elsa. Ik begon met yoga omdat ik DACHT: dit is goed voor mijn lichaam en geest. Inmiddels VOEL ik ook wat een weldadig en helend effect yoga op mij heeft. De lange ontspanningsoefening aan het eind van iedere les vormt de kers op de taart. Met haar prettig in het gehoor liggende, rustgevende stem laat Elsa als vanzelf het laatste restje spanning uit mijn lichaam stromen. Ria Meijer cursist.

Ik was getroffen door haar 'Blad- en Zwamvormen' waar haar reis door de natuur zich uit in sublieme organische kunstwerken, die van een 'stevige kwetsbaarheid' getuigen. Om met R.M. Rilke te spreken: "Zij rijpt als de boom, want de zomer komt toch!" Rob Elfring