Welkom op de site van Kunst & Yoga.

Mijn naam is Elsa Visser en ik laat mij inspireren door de volgende dingen:

De natuur:

Uitgangspunt voor mijn beeldend werk is de immense schoonheid en kracht van de natuur. De details en de vormen die ik in de natuur tegenkom, zijn een bron van energie en verwondering. In mijn beelden van papier probeer ik iets van die verwondering te vangen en door te geven aan de kijker.

Yoga:

Yoga is vanaf het allereerste begin een ontdekkingstocht geweest, een reis waarin ik telkens meer leer over mijn lichaam en daarmee over mezelf. Een proces dat nog steeds doorgaat. Ik had veel onbeantwoorde vragen over het vinden van meer ademruimte. Mijn yogastudie heeft mij geholpen om de kracht en de essentie van de adem te leren kennen. De relatie tussen lichaam en geest en de verbindende rol van de adem, blijft mij fascineren. 

Beeldtaal in papier en Yoga zijn voor mij toegangswegen in het zoeken naar authenticiteit en oorspronkelijkheid. In mijn trainingen en creatieve workshops, reik ik middelen aan om vanuit ontspannenheid dieper in contact te komen met je eigen creativiteit en levensenergie.

Kunst & Yoga:

Kunst & Yoga is aangesloten bij de Vereniging Yogadocenten Nederland (www.yoganederland.nl) De V.Y.N. is onderdeel van de Europese Yoga Unie. Door jaarlijkse trainingen en bijscholingen in o.a. Nederland, Frankrijk en India, blijf ik mij ontwikkelen als Hatha Yogadocent en ademtherapeut. De V.Y.N. waarborgt erkenning en kwaliteit. Mijn studie heb ik gevolgd aan de vierjarige Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte te Bilthoven. Ik ben gecertificeerd in Anatomie en fysiologie, Adem en ademtherapie, Adem en pranayama, Meditatie, Chakrapsychologie en Kashmir Yoga.

                                                                                                                                                                  alt