HATHA YOGA ZWOLLE

In de Hatha yoga lessen die ik geef, leer je dieper in contact te komen met alle gebieden in je lichaam. De adem speelt een belangrijke rol, als dragende kracht in de beweging en als bron voor ontspanning en vitaliteit. Yoga kan veel bieden zoals stilte, harmonie, ontspanning maar ook verlichting van lichamelijke klachten. Yoga helpt om de houdingsspieren te versterken. Door met aandacht te oefenen leer je kracht en ontspanning te verenigen. Gaandeweg ervaar je meer rust om met compassie naar jezelf en je omgeving te kunnen kijken. Yoga beoefen je vanuit respect voor je lichaam zonder iets na te streven. De lessen bestaan uit Hatha yoga oefeningen, adem oefeningen en een liggende eindontspanning.

ddd

Hatha yogalessen online 2023

Periode januari/ juli. Inschrijving voor deze periode via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Heb je vragen? Bel mij gerust voor overleg 06 38350497

Data 2023 voorjaar yogalessen. Aanvang 20.00-21.15 uur

Maandag 9,16,23,30 jan; 6,13,20 febr; 6,13,20,27 maart; 3,17,24 april; 8,15,22 mei; 5,12,19,26 juni; 3,10,17 juli 2023

(27 febr. voorjaarsvakantie; 10 april Pasen; 1 mei meivakantie; 29 mei Pinksteren)

Totaal 24 lessen. Kosten € 276,- (€11,50 per les)

Woensdag 11,18,25 jan; 1,8,15,22 febr; 8,15,22,29 maart; 5,12,19,26 april; 10,17,24,31 mei; 7,14,21,28 juni; 5,12,19 juli 2023

(1 maart voorjaarsvakantie; 3 mei meivakantie)

Totaal 26 lessen. Kosten € 299,-

Naast de wekelijkse yogalessen begeleid ik mensen individueel in yoga, adem & ontspanning, yoga en rouwen en yoga & creativiteit.

Yoga en rouwen lessen

Je lichaam als vertaler bij verlies van een baan, een dierbare, een relatie, je gezondheid, een niet erkend verlies. Yoga helpt om de grond weer onder de voeten te voelen. Om soms het lichaam te bundelen en krachtig te maken en daarna niks te hoeven, alleen het lichaam te voelen en de adem vrij te laten. Yogalessen om contact te maken met de rust in jezelf. Om balans te vinden tussen lichaam, geest en adem. We oefenen zonder woorden in een veilige omgeving en onderzoeken wat ons helpt om zachtheid toe te laten en op een dieper niveau te ontspannen.

Cursus Adem & ontspanning

De cursus Adem & ontspanning is geschikt om bewust te leren ontspannen. Door met aandacht te bewegen en ons te concentreren op de adem, leren we beter te voelen. Onbewust vastgehouden spanning in het lichaam betekent energieverlies. In de cursus leren we dit herkennen en bewust los te laten. Belangrijk daarbij is de aandacht voor de natuurlijk adembeweging. Een rustige adem verbindt ons met een gevoel van kalmte, harmonie en stabiliteit. Het is de bron voor een energiek en vitaal leven. Door de professionele begeleiding word je meegenomen in je eigen innerlijke ervaring. De cursus biedt bovendien praktische handvaten die direct toepasbaar zijn in het dagelijks leven. Een goed begin van de week met als resultaat meer ademruimte, energie en ontspanning. 

NATUURLIJKE ADEMBEWEGING

De adem vertelt iets over jezelf en over hoe het met je is. De adem spiegelt het huidige moment. Je kunt de adem zien als een soort antenne, die alles registreert wat jou lichamelijk of psychisch beweegt. Wanneer je lekker in je vel zit en ontspannen bent, is je adembeweging doorgaans rustig en ontspannen. Een volledige adem die laag in het lichaam begint, is de bron voor een goede gezondheid en een kalme geest. Helaas ervaren we in ons dagelijks leven regelmatig stress waardoor we hoger en sneller gaan ademen. Door teveel stress kan het gebeuren dat je niet meer bij een rustige volledige adem kunt komen, met alle mogelijke gevolgen zoals bijvoorbeeld: gebrek aan energie, slapeloosheid en een hoge bloeddruk. Aandacht voor de adembeweging kan helpen om dit patroon te herkennen en te doorbreken. Je kunt je op ieder moment verbinden met de adem en dat is van onschatbare waarde. In de lessen yoga en adem en ontspanning, werk je toe naar een natuurlijke en vrije adembeweging. Foto: Rutger Heijmerikx.

Cd 'Ontspannen'

De cd 'Ontspannen' is een cd met drie liggende oefeningen, die je helpen om fysiek en geestelijk dieper te ontspannen. Stapsgwijs komt het hele lichaam aan bod. De cd kost € 17,50 excl. verzendkosten.  

KUNST & YOGA

Kunst & Yoga is aangesloten bij de Vereniging Yogadocenten Nederland (www.yoganederland.nl) De V.Y.N. is onderdeel van de Europese Yoga Unie en waarborgt erkenning en kwaliteit. Door jaarlijkse trainingen en bijscholingen blijf ik mij ontwikkelen als Hatha Yogadocent en ademtherapeut én verdiep ik mijn eigen beoefening. Mijn studie heb ik gevolgd aan de vierjarige Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte te Bilthoven. Ik ben gecertificeerd in Anatomie en fysiologie, Adem en ademtherapie, Adem en Pranayama, Meditatie, Chakrapsychologie en Kashmir Yoga. In 2016 bezocht ik India (de bakermat van de yoga) en volgde in verschillende Ashrams trainingen.

KUNST & YOGA ZWOLLE