De natuur

Uitgangspunt voor mijn beeldend werk is de immense schoonheid en kracht van de natuur. De nerven van een blad, de anatomie van planten en koralen, de sporen van een zwam. De grootse pracht van deze kleine details, zijn een bron van energie en verwondering. In mijn beelden van papier probeer ik iets van die verwondering te vangen en door te geven aan de kijker.

Handgeschept papier

In mijn beeldend werk gebruik ik altijd handgeschept papier omdat het een rijke geschiedenis heeft, veel structuren kent en zich tijdens het maakproces goed laat vormen. Ieder vel papier, gekocht of zelf geschept, is met de hand gemaakt. Naast loktapapier en katoenpapier, werk ik voornamelijk met moerbei papier. Dit zachte papier is gemaakt van de bast van de moerbeiboom, dat na het regenseizoen afgepeld kan worden en direct weer aangroeit. Er is geen ingreep in de natuur nodig om mijn beelden te maken. Die gedachte spreekt mij aan.

Yoga

Yoga is vanaf het allereerste begin een ontdekkingstocht geweest, een reis waarin ik telkens meer leer over mijn lichaam en daarmee over mezelf. Een proces dat nog steeds doorgaat. Ik had veel onbeantwoorde vragen over het vinden van meer ademruimte. Yoga heeft mij geholpen om de kracht en de essentie van de adem te leren kennen. De relatie tussen lichaam en geest en de verbindende rol van de adem, blijft mij fascineren. Verstillen en me verbonden voelen, dat is waar yoga voor mij over gaat. Het maakt me aards en helder. Foto: Rutger Heijmerikx.

Kunst & Yoga

Kunst & Yoga is aangesloten bij de Vereniging Yogadocenten Nederland (www.yoganederland.nl) De V.Y.N. is onderdeel van de Europese Yoga Unie en waarborgt erkenning en kwaliteit. Door jaarlijkse trainingen en bijscholingen blijf ik mij ontwikkelen als Hatha Yogadocent en ademtherapeut én verdiep ik mijn eigen beoefening. Mijn studie heb ik gevolgd aan de vierjarige Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte te Bilthoven. Ik ben gecertificeerd in Anatomie en fysiologie, Adem en ademtherapie, Adem en Pranayama, Meditatie, Chakrapsychologie en Kashmir Yoga. In 2016 bezocht ik India (de bakermat van de yoga) en volgde in verschillende Ashrams trainingen.

Enkele opdrachtgevers:

Stedelijk museum Kampen, Schouwburg Ogterop Meppel, Milton & Selanno, Dominicanenklooster Zwolle, Katholieke Pabo Zwolle, JP van den Bent stichting, Gemeente Borne, Deltion Akademie Zwolle, Landstede Zwolle, Artez Opleiding Docent Theater Zwolle, Hospice Zwolle, Artez Conservatorium Zwolle, Geert Groote huisartsengroepspraktijk Zwolle, Meander uitvaartopleidingen, Samoeraicoaching, Vt wonen, Dijk ontroerend goed.

KUNST & YOGA ZWOLLE